WE ARE THE CHANGE!

Atelier

În perioada 09-13 mai 2022, 3 profesori consilieri școlari și 3 profesori logopezi de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, au participat la cursul “The teacher as a change agent”, organizat de către Newschool AS, Norvegia, Oslo.

Imagini din timpul cursului: aici

În data de 07.06.2022, a avut loc în format online, seminarul de diseminare a activităților desfășurate în cadrul cursului “The teacher as a change agent ”, organizat  de către partenerul Newschool AS, Norvegia, Oslo. La acest eveniment au participat cadre didactice din județul Hunedoara și din alte județe din țară, reprezentanți ai ONG-urilor.

Vă mulțumim tuturor pentru participare și pentru interesul acordat!

Ghid practic de metode și instrumente utilizate în activitățile cu elevii cu CES

Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway
material elaborat în cadrul proiectului ”We are the Change!”, 2019-EY-PMIP-0002

Ghid de jocuri și exerciții pentru
copii…
la îndemâna părinților

Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway
material elaborat în cadrul proiectului ”We are the Change!”, 2019-EY-PMIP-0002

Proiectul „We are the change”, finanțat prin Granturile SEE-Mecanismul Financiar 2014-2021, a avut ca scop „îmbunătățirea competențelor profesionale ale profesorilor consilieri școlari și profesorilor logopezi din Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, pentru a dezvolta servicii psihoeducaționale pentru elevii cu CES.

Conceptul de cerințe educaționale speciale (CES) reprezintă o categorie macro care include în sine toate dificultățile de învățare posibile ale elevilor, atât situațiile considerate în mod tradițional ca handicap (mental, fizic, senzorial), cât și cele referitoare la învățarea specifică, cum ar fi dislexia, tulburări de deficit de atenție sau alte situații de comportament, probleme psihologice, relaționale, context socio-cultural și dezavantaje lingvistice.
Se constată că mulți elevi au eșecuri școlare, datorită limitării în prelucrarea anumitor tipuri de informații, ceea ce determină diverse dificultăți: lipsa organizării, socializare dificilă, predispunere la accidente, adaptare dificilă la schimbări, hiperactivitate sau letargie, lipsa atenției. Deși au aptitudini pentru anumite domenii, acești elevi au randament inegal și deseori nu pot fi încadrați în clase obișnuite.
Orice cadru didactic care are în clasă un copil cu CES are nevoie de cât mai multe idei de activități pentru integrarea elevilor cu CES. Printre marile provocări ale unui dascăl, integrarea unui elev cu cerințe educaționale speciale într-o clasă obișnuită, cu peste 30 de elevi, este, de departe cea mai mare dintre toate! Legislația este generoasă, însă nimeni nu s-a gândit până la capăt cum poate fi aplicată concret, la clasă! Cea mai bună cale rămâne, ca de fiecare dată, jocul.

În acest context, 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶𝘭 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵̦𝘦𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘳𝘴𝘦 𝘴̦𝘪 𝘈𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵̦𝘢̆ 𝘌𝘥𝘶𝘤𝘢𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭𝘢̆ 𝘏𝘶𝘯𝘦𝘥𝘰𝘢𝘳𝘢 organizează un ATELIER de lucru adresat cadrelor didactice care au la clasă elevi cu CES.

Link uri utile 

https://eeagrants.org/

https://www.eea4edu.ro/

Disclaimer: Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.