Servicii de asistență psihopedagogică pentru elevii în risc de excluziune școlară


Cunoașterea și respectarea drepturilor copilului este condiție fundamentală pentru realizarea educației.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Orientarea școlară și profesională a elevilor cu CES 

Pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ, în care există nevoi/solicitări pentru orientare școlară și profesională a elevilor cu CES, vă supunem atenției două materiale informative:

  1. Etapele necesare pentru obținerea unui certificat de orientare școlară și profesională a copiilor/elevilor cu CES
  2. Etapele necesare pentru școlarizarea la domiciliu

Materiale informative:

INTEGRAREA ELEVULUI CU CES ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL DE MASĂ

Școlarizarea la domiciliu – instrumente de lucru

  • Date de contact:

Responsabil serviciu: prof. consilier școlar  Alina Melania Mariş

…….


           “Nu putem preda altora ceea ce vrem, voi spune chiar că nu putem preda ceea ce știm sau ceea ce credem că știm; nu predăm și nu putem preda decât ceea ce suntem” Jean Jaurés


Stimați colegi,

      Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, vă supune atenției oferta activităților de consiliere curriculară, pentru anul școlar 2024/2025.

    Vă propunem câteva teme pentru desfășurarea activităților de consiliere curriculară din acest an școlar. În funcție de alte nevoi identificate de cadrele didactice, lista este deschisă pentru abordarea altor probleme de interes.

Înscrierea se va realiza prin completarea Anexei 1– Fișa de evaluare inițială a nevoilor de consiliere curriculară, de către fiecare unitate școlară.

Nu se percepe taxă pentru patricipare la activități.

Pentru înscriere individuală accesați linkul: https://forms.gle/3Nh8mBp1F1cr2Vii6  Activitățile se vor finaliza cu adeverință pentru participare.


EDIȚIE ONLINE PDF) – Deva, 2022
ISBN 978-973-0-36671-6

Autori: Balaci Mihaela Carmen(coordonator), Mariș  Alina  Melania  (coordonator),  Ghițan Ionela, Ianachis Ionica Clara, Poanta Roxana Elena

La final de an, cu gândul la un nou început (anul școlar 2022-2023), vă propunem un material suport pentru pregătirea proiectării activităților didactice/activităților de consiliere. Sperăm ca lectura ghidului să vă ofere informații prețioase despre caracteristicile preadolescenței și  dezvoltarea abilităților socio-emoționale la această etapă de vârstă.
Vă invităm să parcurgeți paginile publicației- “Preadolescența: emoție și socializare. Ghid pentru cadrele didactice din învățământul gimnazial”


EMOȚIE ȘI SOCIALIZARE ÎN MEDIUL ȘCOLAR

GHID PENTRU CADRELE DIDACTICE
DIN INVĂȚĂMÂNTUL PREȘCOLAR ȘI PRIMAR

(EDIȚIE ONLINE PDF) – Deva, 2021

ISBN 978-973-0-34615-2

Coordonatori: Balaci Mihaela Carmen, Mariș Alina Melania

Autori: Costescu Magdalena, Ghițan Ionela,

Ianachis Ionica Clara, Stroia Mirela Antonela

Vă invităm  să petrecem împreună timp de calitate întru lectură şi reflecţie, să analizăm şi să aplicăm tehnici de lucru care să stimuleze dezvoltarea socio-emoţională pentru asigurarea stării de bine în mediul şcolar.

   Ghidul ”EMOȚIE ȘI SOCIALIZARE ÎN MEDIUL ȘCOLAR” repreprezintă un suport, sperăm util, pentru praxisul curricular, pe care CJRAE Hunedoara îl pune la dispoziția specialiștilor ce își desfășoară activitatea în învățământul preșcolar și primar. Dorim să oferim un instrument de lucru care să faciliteze realizarea unor activități didactice atractive, interesante și utile ce pot fi desfășurate în mediul online și off!ine.

Preadolescența: emoție și socializare.

Ghid pentru cadrele didactice din învățământul gimnazial